StudyWithMeenakshi

Search Your Topic Here

Showing posts with label Current Affairs June 2016. Show all posts
Showing posts with label Current Affairs June 2016. Show all posts

Wednesday, June 08, 2016

Current Affairs June 2016

Current Affairs Quiz of 1st-2nd June 2016
====================================================
1. Who is the Author of The Unseen Indira Gandhi ?
Ans- Dr KP Mathur
2. Who was appointed as first ever chief executive officer (CEO) of the Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
Ans- Rahul Johri
3. Who was appointed as Managing Director of State Bank of Travancore (SBT), one of the associate banks of State Bank of India (SBI)?
Ans- CR Sasikumar
4. The Global Day of Parents was observed globally on......?
Ans- 1 June
5. World Milk Day was observed across the world on ........?
Ans- 1 June
6. What percent government equity will be available in India Post Payments Bank (IPPB) that will be set up under the Department of Posts?
Ans- 100%
7. Gotthard Base Tunnel, world’s longest railway tunnel, was recently inaugurated in which country?
Ans- Switzerland
8. Who was officially declared to be the president-elect by the parliament of Philippine?
Ans- Rodrigo Digong Duterte
9. Who was conferred with the Lifetime Achievement Award in the CEAT cricket awards 2016?
Ans- Dilip Vengsarkar
10. Which Indian banker has been honoured with the 2016 Green Economy Visionary award?
Ans- Dr. R Seetharaman, Group CEO of Doha Bank
11. Bedabahal power project is located in which state of India?
Ans- Odisha
12. What is the India’s rank in the 2016 Global Slavery Index?
Ans- 4th
13. Who has been appointed as the new member of the Union Public Service Commission (UPSC)?
Ans- B S Bassi

Note : This post is updated from time to time.